Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Πυρινηκή μπαταρία σε μέγεθος νομίσματως!





Ξεχάστε τις μπαταρίες οι οποίες κρατάνε για 1 εβδομάδα το πολύ.Τώρα έχει δημιουργηθεί πυρηνική μπαταρία σε μέγεθος νομίσματως.Παλαιώτερα υπήρχαν πυρηνικές μπαταρίες αλλά ήταν πολλών τόνων και βεβαίως πανάκριβες...

Δηλώσεις από τους εφευρέτες της πυρηνικής μπαταρίας

"Για να παρέχουμε αρκετή δύναμη, χρειαζόμαστε ορισμένες μεθόδους με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα", δήλωσε ο Jae Kwon, βοηθός καθηγητής των ηλεκτρικών και μηχανικών υπολογιστών στο MU. "Η ραδιοϊσοτόπων μπαταρία μπορεί να παρέχει την πυκνότητα ισχύος που είναι έξι τάξεις μεγέθους υψηλότερη από χημικές μπαταρίες."

Ο Kwon και την ερευνητική του ομάδα, εργάζονται για την οικοδόμηση μιας μικρής πυρηνικής μπαταρίας, επί του παρόντος το μέγεθος και το πάχος του μια πένα, που προορίζονται για την πρόθηση διαφόρων νανοηλεκτρομηχανικά συστημάτων (M / Nems). Παρόλο που οι πυρινικές μπαταρίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα,ο Kwon είπε ότι είναι ασφαλή.

«Ο κόσμος ακούει τη λέξη« πυρηνική »και σκέφτετε κάτι πολύ επικίνδυνο", είπε. "Ωστόσο, πηγές πυρηνικής ενέργειας έχουν ήδη τροφοδοτίσει με ασφάλεια μια μεγάλη γκάμα συσκευών, όπως βηματοδότες, διαστημικοί δορυφόροι και υποβρυχιακά συστήματα."

Η Καινοτομία δεν είναι μόνο το μέγεθος της μπαταρίας, αλλά και των ημιαγωγών. Η Μπαταρία χρησιμοποιεί ένα υγρό ημιαγωγών και όχι μια σταθερή ημιαγωγών.

"Το κρίσιμο μέρος της χρήσης της ραδιενεργούς μπαταρίας είναι ότι όταν η συγκομιδή ενέργειας, μέρος της ενεργειακής ακτινοβολίας μπορεί να βλάψει τη δομή πλέγματος του στερεού ημιαγωγών," Ο Kwon είπε. "Με τη χρήση ενός υγρού ημιαγωγών, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουν αυτό το πρόβλημα."

Ο Kwon έχει συνεργαστεί με τον J. David Robertson, καθηγητή χημείας και Αναπληρωτής Διευθυντής της MU ερευνητικού αντιδραστήρα, και εργάζεται για την κατασκευή και δοκιμή της μπαταρία στην εγκατάσταση. Στο μέλλον, ελπίζουν να αυξήσουν την ισχύ της μπαταρίας και να συρρικνώσουμε το μέγεθος.Ο Kwon είπε ότι η μπαταρία θα μπορούσε να είναι λεπτότερη από το πάχος μίας ανθρώπινης τρίχας. Θα έχουμε επίσης αίτηση για προσωρινή ευρεσιτεχνίας.

Η Έρευνα του Kwon έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Εφαρμοσμένης Φυσικής και επιστολών της Εφημερίδας της ραδιοαναλυτικής και Πυρηνικής Χημείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογίστε το σχόλιο σας εδώ